De Mooiste Vakantiebestemmingen - In Europa - Bijzonder

Published Feb 28, 22
4 min read

Deze 20 Mooiste Eilanden Van Europa Wil Je Een Keer Zien

Dit zijn de 11 mooiste plekken van Europa! » Europa » travelgirls.nl10 Mooiste plekken in Oost-Europa Natuurvakantie tips


Bewonder de mooiste watervallen in Krka National Park en maak een avontuurlijke roadtrip door Kroatië. Hoofdstad Zagreb is zelfs één van onze favoriete bestemmingen in heel Europa. Boek je vakantie naar Kroatië .

Foto: Unsplash Sta je op het punt om reisplannen te maken voor 2022? Wellicht is het een idee om een van de onderstaande reisbestemmingen te overwegen. Volgens Lonely Planet, de bijbel onder de reisgidsen, zijn namelijk deze landen een aanrader voor het aankomende jaar. Onder reizigers is de Lonely Planet een populaire raadgever.

De 10 Mooiste Bergbestemmingen In Europa

Daarmee zetten zij de eerste stap in hun reeks aan reisboeken en hun uiteindelijke wereldwijd bekende Lonely Planet. De mooiste landen voor 2022 volgens Lonely Planet, Na anderhalf jaar van lockdowns en coronamaatregelen is de drang naar vakanties en reizen wellicht nog wel veel groter dan daarvoor. Hoewel het iedere keer de vraag is wat voor reisadvies geldt per bestemming na de afgekondigde maatregelen, lieten de makers van Lonely Planet zich niet tegenhouden.

Met de ultieme aanraders voor reisbestemmingen in 2022. We geven je alvast een voorproefje. Tom Hall, een belangrijke werknemer van Lonely Planet, vertelde over het nieuwe boek in een persverklaring. „Na een gedwongen onderbreking is het tijd om die lang uitgestelde reisplannen van de plank te halen en ze te realiseren.”Wellicht dit jaar niet de Spaanse Costa Brava of de Franse Côte d’Azur, maar wat dacht je van Oman of Malawi? Volgens Hall bieden de samengestelde lijsten van Lonely Planet een mooi inkijkje in alle variatie en diversiteit over de hele wereld.

Waar Is De Mol? 10 Vette Plekken In Oost-europa

Top 10 reisbestemmingen10. Egypte, Het land van farao’s, piramiden, woestijnen en kamelen, dat grenst aan de wateren van de Middellandse zee (Dingle). Egypte staat bekend om de droge Sahara tot aan de vruchtbare oevers van de Nijl. Mocht je overwegen een reis naar Egypte te maken, houd dan rekening met het woestijnklimaat.

In de hete zomer van mei tot oktober stijgen temperaturen ver boven de 30 graden uit. Met in de nacht temperaturen van 10 tot 15 graden. De geschiedenis van Egypte is net zo lang als die van de mensheid zelf en gaat duizenden jaren terug. Het Oude Egypte is nog steeds terug te vinden in het land, zoals bij de Piramiden van Gizeh en de Sfinx.

Waar Is De Mol? 10 Vette Plekken In Oost-europa

Malawi, Het Afrikaanse Malawi staat ook op de lijst en is niet echt een toeristische trekpleister. Des te meer reden om het land te bezoeken, volgens Lonely Planet. Het gigantische Lake Malawi en de uitgestrekte natuur zijn een attractie op zich. Maar ook typische Afrikaanse ervaringen als safari’s en het spotten van wilde dieren zijn volgens de gids een aanrader.

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebbenTop 10 Mooiste Nationale Parken in Europa


Foto: Unsplash 8. Nepal, Het Aziatische Nepal ligt in het Himalayagebied en is onlosmakelijk verbonden met de beruchte Mount Everest. Het geboorteland van Boeddha kenmerkt zich door hoge bergen en tempels. Nepal kent een enorme etnische diversiteit, met 125 volkeren met verschillende culturen. Dit zorgt voor een kleurrijk aanbod van tradities en mensen.

De Vijf Mooiste Landen Om Te Wonen In Het BuitenlandFoto: Unsplash 7. Oman, Woestijnen, oase’s en meer imposante natuur vind je in het Arabische Oman. Het land ligt in het Midden-Oosten en ook Oman is nog vrij onontdekt door de grote toeristenmassa. Je vindt er historische bouwwerken in de steden tot aan grote zandvlaktes in de woestijnen. Het land leent zich perfect voor de ultieme 1001 nacht-ervaring.

Anguilla, Wellicht gaat er niet gelijk een lampje branden, maar dit eiland is er volgens Lonely Planet eentje voor op de bucketlist. Anguilla ligt in de Caribische zee en behoort tot de Kleine Antillen. Het is een oorspronkelijke kolonie van Engeland en valt nog steeds onder de Britse overzeese gebieden.

De Mooiste Vakantiebestemmingen - In Europa - Bijzonder

Daarnaast reis je gemakkelijk naar eilanden als Sint Maarten en Sint Barthélemy, die best dichtbij zijn. Dus wellicht in 2022 een keer wat anders dan Curaçao? Foto: Unsplash 5. SloveniëDat het oostblok parels van reisbestemmingen heeft, was al wel bekend. De natuur, bergen, blauwe wateren en historische steden trekken inmiddels heel wat bekijks.

In beeld: de 44 mooiste onbekende plekjes in Europa - Reizen - Knack WeekendDe 22 mooiste plaatsen ter wereld


Het land kenmerkt zich door een mengelmoes van een Balkan-, mediteraans- en Alpengevoel. Het land is verhoudingsgewijs niet gigantisch groot en daardoor kun je in korte tijd veel van Slovenië zien (Tjechië). Van het meer van Bled tot aan hoofdstad Ljubljana. De bekende Michelin-restaurantgids reikte dit jaar sterren uit aan zeven restaurants in Slovenië.

More from Vakantie, Stedentrip

Navigation

Home